• /  
  • Laserski uređaji za graviranje i rezanje

Laserski uređaji za graviranje i rezanje

Uređaji za LASERSKO GRAVIRANJE i rezanje nazivaju se laserima tzv. “Solid state” tipa, emitiraju infracrveno svjetlo valne dužine 1064nm.
Za razliku od LASERA ZA LOTANJE, ne rade korištenjem sintetički kristala, nego koriste OPTIČKO VLAKNO obavijeno s Ytterbijem (Yb).

Nakon što se Vlakno intezivno foto stimulira serijom Dioda, potakne se da proizvede LASERSKU SVJETLOST, koja se zahvaljujući ogromnom kapacitetu, provodljivosti samog vlakna, prenosi se do točke isporuke, gdje se ispušta bez da dođe do bilo kakve promjene ili iskrivljanja.
Laseri od 20 – 50 w tvrtke OROTIG se nazivaju “All fiber Laser”, budući da su sve važne komponente kao npr. Aktivno vlakno i Diode čvrsto spojene sa glavnim vlaknom i zbog toga ne može doći do inače tipičnih problema kao npr. odvajanja optičkih komponenti, što često dovodi do pada snage.

Ovakav način spajanja optičkih komponenti omugućava opremi da funkcionira bez potrebe intervencije poravnavanja integriranih optičkih kompomenti sve do 30 000 radnih sati.
Izuzetno kompaktni, efikasni i zapravo bez potrebe održavanja Laseri sa optičkim vlaknom omogućavaju kvalitetu u preciznost koja mnogostruko nadmašuje lasere s kristalom i upravo zato se upotrebljavaju u složenim radovima.

Pogledajte više na: https://www.orotig.com/en/laser-marking-machine